Brambory

Ke zpracování brambor využijete samotný tyčový mixér s vybranými nástavci nebo krouhač SliceSy. Není-li uvedeno jinak, mixér spínáme na rychlostní stupeň II.

Níže uvedené postupy nevylučují, že si každý z vás nenajde třeba jinou cestu na zpracování dané ingredience. Jsou to příklady, co a jak procesor, krouhač a mixér umí.

Bramborová kaše / pyré

K uvařeným bramborám přidáme máslo a teplé mléko (nebo mléko a smetanu, jak kdo kaši dělá) a nejprve použijeme multifunkční nůž. Pokud vaříme brambory větší, v celku, nenakrájené, můžeme na samotném začátku použít ještě klasické šťouchadlo a pak až přejít k bamix. Nebo i toto rovnou svěříme multifunkčnímu noži. Obecně doporučujeme začít „pokládáním“ mixéru s nožem na jednotlivé velké kusy brambor a sepnout rychlost, vypnout a přemístit se na jinou bramboru. Takto zpracujeme ty největší brambory a nejhrubší konzistenci a pak už pokračujeme kroužením mixéru po hrnci nebo kastrolu. Když takto zpracujeme brambory s máslem a mlékem na hrubší kaši, vyměníme nástavce a kaši doděláme míchacím nástavcem.

Příště doplníme strouhané brambory a pustíme se i do plátkování na gratinované brambory.

This site is protected by wp-copyrightpro.com