Chřestový krém

7.2.2016
Kategorie
Počet porcí 4 porce
Vybavení
nůž na maso
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut

Suroviny

  • 300 g
    chřestu
  • 40 g
    másla
  • 40 g
    mouky
  • 1 lžíce
    bujonu
  • 700 ml
    vody
  • 100 ml
    smetany (min. 30%)
  • ½ lžička
    cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá petržel

Postup

  1. Chřest omyjeme, oloupeme, odkrájíme špičky a necháme povařit v 700 ml mírně slané vody s trochou cukru.

  2. Špičky vyjmeme a odložíme stranou. Obsah hrnce rozmixujeme pomocí nože na maso.

  3. Ve druhém hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme mouku a uděláme si jíšku. Přidáme rozmixovaný chřest, bujón a smetanu. Necháme přejít varem a ještě jednou rozmixujeme. Přidáme koření a čerstvou petrželku.

  4. Ozdobíme špičkami a podáváme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Chřestový krém”

*

Souhlasím