Čokoládová pěna (mousse)

7.2.2016
Kategorie
Počet porcí 4 porce
Vybavení
šlehací nástavec
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
5 minut

Suroviny

  • 150 g
    kvalitní čokolády
  • 100 ml
    smetany
  • 50 ml
    espressa
  • 3
    vejce
  • 20 g
    vanilkového cukru
  • 4 lžíce
    cukru

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme a smícháme s kávou.

  2. Žloutky, cukr a vanilkový cukr šleháme, dokud nebude hmota průsvitná. Poté smícháme s čokoládou.

  3. Ušleháme smetanu a opatrně ji smícháme s dříve připravenou hmotou.

  4. Pomocí šlehacího nástavce ušleháme bílky a jemně zamícháme do hmoty.

  5. Pěnu nalijeme do pohárů a necháme alespoň 4 hodiny ztuhnout v ledničce.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Čokoládová pěna (mousse)”

*

Souhlasím