Majonéza

7.2.2016
1 Review (4.00 out of 5)
Kategorie
Počet porcí 4 porce
Vybavení
míchací nástavec
pohár 600 ml
Doba přípravy
10 minut

Suroviny

  • 250 ml
    oleje
  • 1 lžíce
    citronové šťávy
  • 2 lžíce
    hořčice (plnotučné, dijonské nebo hrubozrnné)
  • 1 lžička
    octa
  • 1
    vejce
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Všechny přísady vlijeme do poháru bamix 600 ml.

  2. Použijeme míchací nástavec a mixujeme rychlostí 2.

  3. Mixér necháme otáčet několik vteřin na dně nádoby, a když se přísady spojí (emulgují), třikrát až čtyřikrát pohybujeme mixérem podél stěny nádoby nahoru a dolů.

  4. Tuto majonézu si můžete připravit v jakémkoliv množství násobky surovin v receptu. Tvoří pak základ dalších dipů a omáček a můžete jí uchovávat v lednici po dobu až 1-2 týdnů.

  5. Tip: V případě delšího skladování dochází k postupnému oddělování oleje. Dle potřeby stačí před použitím pár sekund opět promixovat míchacím nástavcem.

1 review for Majonéza

  1. Glamour
    4

    ()

    Bamix je zkrátka jen jeden!!

  2. Miroslav Čábelka

    ()

    Máme problém s výrobou majonézy, nedochází ke spojení

    • Bamix

      ()

      Dobrý den,

      všechny suroviny z receptu https://www.mujbamix.cz/receptar/majoneza vložíte do poháru Bamix 600 ml a na mixér nasadíte míchací nástavec (ten kulatý s otvory). Mixér zcela ponoříte do poháru, zapnete na stupeň II a již vidíte, jak začnou suroviny emulgovat. Mixér 2x povytáhnete po stěně poháru nahoru a dolu a máte hotovo. Celý proces trva 5-10 vteřin, čím déle zpracováváte suroviny, tím je majonéza hustší. Pokud dodržíte tento postup a použijete suroviny z receptu bez vynechání nejaké ingredience, popřípadě její nahrazení něčím podobným, tak nelze s Bamixem majonézu neudělat.

Add a review

*

Souhlasím