Šunková terina

7.2.2016
Kategorie
Počet porcí 8 porcí
Vybavení
procesor 200 ml
multifunkční nůž
šlehací nástavec
forma na terinu
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut

Suroviny

  • 400 g
    vařené šunky
  • 100 ml
    želatiny
  • 100 ml
    smetany
  • 1
    svazek petrželky
  • 1 lžička
    hořčice
  • 1 špetka
    mletého rozmarýnu
  • černý pepř dle chuti

Postup

  1. Šunku nakrájíme na proužky, petrželku s pepřem velmi jemně nasekáme v procesoru.

  2. Připravíme želatinu z prášku podle návodu a za horka spojíme se šunkou pomocí multifunkčního nože. Necháme vychladnout.

  3. Pomocí šlehacího nástavce připravíme tuhou šlehačku. Když začne mít šunková hmota konzistenci gelu, jemně vmícháme šlehačku, petrželku, rozmarýn, hořčici a pepř. Vložíme do formy na terinu a necháme ztuhnout v ledničce.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Šunková terina”

*

Souhlasím