Žampionový krém
Kategorie
Počet porcí 4 porce
Vybavení
procesor 200 ml
multifunkční nůž
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
Postup
Omyjeme žampiony a pokrájíme je na čtvrtiny.
Osmahneme jemně nakrájenou cibulku s žampiony na másle asi 5 minut. Několik osmažených žampionů necháme stranou na ozdobení.
Zbylé žampiony s cibulkou poprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném ohni asi 15 minut.
Pak vše důkladně rozmixujeme pomocí multifunkčního nože na jemné pyré. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a zamícháme.
Naservírujeme krém do talíře, vložíme pár osmažených žampionů, které jsme si předtím odložili a dozdobíme čerstvou petrželkou posekanou pomocí procesoru.
Recenze
Žádná recenze.