Žampionový krém

7.2.2016
Kategorie
Počet porcí 4 porce
Vybavení
procesor 200 ml
multifunkční nůž
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut

Suroviny

  • 250 g
    žampionů
  • 1
    malá cibule
  • 40 g
    másla
  • 1 lžíce
    mouky
  • 1 litr
    vývaru (drubeží nebo zeleninový)
  • 100 g
    zakysané smetany
  • čerstvá petržel

Postup

  1. Omyjeme žampiony a pokrájíme je na čtvrtiny.

  2. Osmahneme jemně nakrájenou cibulku s žampiony na másle asi 5 minut. Několik osmažených žampionů necháme stranou na ozdobení.

  3. Zbylé žampiony s cibulkou poprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném ohni asi 15 minut.

  4. Pak vše důkladně rozmixujeme pomocí multifunkčního nože na jemné pyré. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a zamícháme.

  5. Naservírujeme krém do talíře, vložíme pár osmažených žampionů, které jsme si předtím odložili a dozdobíme čerstvou petrželkou posekanou pomocí procesoru.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Žampionový krém”

*

Souhlasím