Kdy mám zvolit jaký rychlostní stupeň?

Rychlostní stupně se volí individuálně dle typu zpracovávaných surovin a dle druhu připravovaného pokrmu. Během práce s bamix si utvoříte vlastní návyky a zkušenosti, ale obecně doporučujeme vycházet z následujících hodnot:

  • Stupeň I – pro lehké a nadýchané pokrmy a malá množství zpracovávaných surovin
  • Stupeň II – pro zpracování tvrdých a vláknitých surovin a velká množství

V jakém druhu nádobí mohu mixér používat?

Mixér bamix můžete používat v jakémkoliv nádobí. Vždy se ale ujistěte o správném nasazení nástavce, aby nedošlo k poškození především antiadhézního (nepřilnavého) povrchu hrnců. Pro použití šlehacího nástavce doporučujeme použít vysoké úzké nádoby. Dosáhnete tak lepších a rychlejších výsledků.

Jak mám vyměnit pracovní nástavce?

Nástavce a nože bamix jsou navrženy tak, aby jejich výměna byla jednoduchá a zároveň rychlá. Nasazení nástavce se provádí jeho nasunutím na hnací hřídel tak, aby trn na hnací hřídeli zapadl do zářezu pracovního nástavce, čímž se zabrání jeho protáčení během používání tyčového mixéru.

Upozornění: Při výměně nástavců dbejte na svou bezpečnost a mějte mixér odpojený z elektrické sítě!