Vaše dotazy

Pokud jste nenašli odpověď na vaši otázku v často kladených dotazech (FAQ), můžete se nás zde v komentářích ptát na cokoli, co vás zajímá ohledně používání a provozu tyčových mixérů a příslušenství bamix. K položení dotazu musíte být přihlášeni.

17 thoughts on “Vaše dotazy

  • 9.5.2017 v 10:39
    Permalink

    Dobrý den,
    uvažuji o koupi tohoto mixéru a chtěla bych se zeptat, zda je možné speciálním nástavcem na šlehání ušlehat i jeden bílek z normálního slepičího vejce velikosti M. na vašem videu máte 3 bílky a já na větší počet vajec používám robota.
    děkuji za odpověď
    Tereza H.

    Reply
  • 4.3.2018 v 12:08
    Permalink

    Dobrý den,
    prosím Vás o radu, jak ušlehat bílky s cukrem do pěny. Do spousty dezertů šlehám pohromadě bílky s cukrem kvůli lepší konzistenci sněhu. Pokud použiji šlehací nástavec, bílky jsou řídké. V normálním robotu šlehám šlehacími metlami bez problému.
    Děkuji

    Reply
    • 11.3.2018 v 15:02
      Permalink

      Dobrý den,

      jak ušlehat bílky můžete vidět v našem videu https://youtu.be/nhxOeIHsLcg?list=PLAHU8EXbZrGiVvF3eUhMZ4oiU717FOVuc Dále doporučujeme bílky šlehat určitě ve vyšší užší nádobě, optimální je množství 2-5 bílků, pokud šleháte více bílků, je sníh z robotu nadýchanější, nicméně pokud máte sníh po ušlehání bamixem tekutý, může být hlavní problém v noze mixéru, tj. může už mít dost za sebou a výrazněji se zahřívá, což šlehání sněhu neprospívá. Tuto skutečnost můžete zjistit po vytažení mixéru ze sněhu, kdy máte na hřídelce a násuvné části šlehacího nástavce zatuhlou sněhovou krustičku – bílky se natavily na hřídel. V takovém případě doporučujeme výměnu nohy mixéru v našem autorizovaném servisním středisku https://www.mujbamix.cz/jak-to-funguje

      Reply
      • 21.4.2018 v 23:03
        Permalink

        Dobrý den,
        nemám problém s vyšleháním samotného bílku, ale pokud je s cukrem, tak mi to nejde. Zkoušeli jste šlehat i s cukrem?
        Děkuji

        Reply
  • 22.1.2019 v 9:07
    Permalink

    Dobry den,

    uvazuji o koupi mixeru Bamix a chtel jsem se poradit, jaky vykon je idealni/postacujici pro domaci pouzivani? (Napr jestli staci 160W)

    Diky a hezky den.

    E.

    Reply
    • 23.1.2019 v 4:19
      Permalink

      Dobrý den,

      na domácí použití je ideální mixér M200. M160 je sice dostačující, nicméně je dodáván v light verzi bez příslušenství (model CLASSIC), interně mu přezdíváme “na chalupu” 🙂 Pokud si jej budete chtít rozšířit o další příslušenství, aby jej bylo možno řádně využívat, tak se cenově dostanete na cenu modelu M200, který již toto příslušenství má ve své výbavě. Rozhodnutí tedy zůstává na Vás, pro co a jak moc budete tyčový mixér používat.

      Reply
  • 7.2.2020 v 11:17
    Permalink

    Dobrý den ,prosím o rozdíl mlýnek -procesor. Děkuji

    Reply
    • 15.2.2020 v 8:57
      Permalink

      Dobrý den,

      procesor je určen pro všestranné využití díky většímu objemu a odolnějšímu zpracování s možností použití stlačovadla pro jemné mletí. Oproti tomu mlýnek je celý vyroben z akrylátu, nelze použít se stlačovadlem a navíc je doporučen pro nejméně výkonné mixéry M100-160.

      Reply
  • 19.12.2020 v 18:50
    Permalink

    Dobrý den,
    je skutečně procesor všestranný? Snažil jsem se nakrájet najemno cibuli a kyselý okurek, ale moc se to nepovedlo. Někde se na webu tvrdí, že je jen na suché mletí, někdo říká, že na všechno. Vzhledem k tomu, s jakým výsledkem jsem nakrájel zmiňované suroviny, tak o všestrannosti pochybuji. Po dně zůstaly nalepeny kusy cibule i okurky a nůž na ně jednoduše nedosáhnul. A protože byly přilepeny ke dnu procesoru, tak ani zaštěkání nepomohlo.

    Reply
    • 11.4.2021 v 11:05
      Permalink

      Dobrý den, procesor je určen na suché i čerstvé suroviny. U čerstvých (i sterilovaných) je pak jen důležité důkladné vyčištění po použití. Pokud chcete posekat cibuli a okurku, tak doporučuji při sekání procesor držet v ruce mírně nakloněný a lehce s ním pohazovat. Zhruba v polovině otevřít, stěrkou setřít ulpělé suroviny ze stěn a ze dna a dokončit sekání. Osobně se nám ale na cibuli a okurku do tatarské omáčky osvědčil více multifunkční krouhač SLICESY, který zvládne zpracovat jednorázově větší množství surovin.

      Reply
  • 3.2.2021 v 11:56
    Permalink

    Dobrý den,

    chtěla bych se zeptat na míchání kynutých těst. Myslím, že jsem někdy viděla, jak na to, ale nenacházím žádný návod.

    Děkuji

    Reply
    • 11.4.2021 v 11:12
      Permalink

      Dobrý den, mixér k míchání (hnětení) kynutých těst obecně nedoporučujeme, lze jej ale bez problému použít na těsta litá a třená.

      Reply
  • 22.3.2021 v 22:24
    Permalink

    Dobrý den, prosím, jaký je rozdíl mezi Bamix SwissLine, DeLuxe nebo BBQ ? Je rozdíl pouze v příslušenství nebo i v samotném mixéru ? Nikde jsem nenašla srovnání. Moc děkuji.

    Reply
    • 3.6.2021 v 8:33
      Permalink

      Dobrý den, mixéry se liší jen typem stojanu a příslušenstvím v balení. SwissLine má pak ještě navíc přes spínací tlačítka pryžovou membránu. Jinak jsou funkce a použití u mixérů totožné.

      Reply
  • 3.6.2021 v 8:12
    Permalink

    Dobrý den, mám ruční mixer Swiss line a rozbil se mi procesor – rozlomil se vršek tyčky, na kterou se nasazuje mixer. Mám Váš mixer už 15 let a používám ho denně. Chtěla bych se zeptat, jestli multifunkční krouhač nahradí procesor? Nebo jestli si mám koupit oboje?
    Děkuji za odpověď

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*

Souhlasím