Kdy mám zvolit jaký rychlostní stupeň?

Rychlostní stupně se volí individuálně dle typu zpracovávaných surovin a dle druhu připravovaného pokrmu. Během práce s bamix si utvoříte vlastní návyky a zkušenosti, ale obecně doporučujeme vycházet z následujících hodnot:

  • Stupeň I – pro lehké a nadýchané pokrmy a malá množství zpracovávaných surovin
  • Stupeň II – pro zpracování tvrdých a vláknitých surovin a velká množství

Mixér nemá dostatečný výkon

Pokud jste mixér delší dobu nepoužívali, mohlo dojít k tomu, že v místě vyústění hřídele z nohy mixéru zaschly zbytky potravin. V takovém případě ponořte nohu přístroje na 5-10 min. do horké vody a poté jej zapněte. Pokud bude mít mixér po tomto zásahu stále nedostatečný výkon, došlo pravděpodobně k zadření hřídele a nohu mixéru bude třeba vyměnit za novou v našem servisním středisku.

V jakém druhu nádobí mohu mixér používat?

Mixér bamix můžete používat v jakémkoliv nádobí. Vždy se ale ujistěte o správném nasazení nástavce, aby nedošlo k poškození především antiadhézního (nepřilnavého) povrchu hrnců. Pro použití šlehacího nástavce doporučujeme použít vysoké úzké nádoby. Dosáhnete tak lepších a rychlejších výsledků.

Jak mám mixér správně mýt?

Mytí je velice snadné. Sejměte pracovní nástavec a umyjte jej běžným způsobem. Hlava mixéru se nejsnadněji omyje opláchnutím pod tekoucí vodou (max. 80 °C). Mixér při mytí nezapínejte. Čas od času nezapomínejte odšroubovat hlavu mixéru, protože se ve spoji kolem závitu mohou usazovat zbytky pokrmů.

Upozornění: Přístroj umyjte co nejdříve po použití, aby v prostoru, kde z nohy mixéru ústí hřídel, nedošlo k zaschnutí potravin.

This site is protected by wp-copyrightpro.com