Bernská omáčka (Béarnaise)

7.2.2016
Kategorie
Počet porcí 4 porce
Vybavení
procesor 200 ml
šlehací nástavec
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut

Suroviny

  • 1
    šalotka
  • 3 lžíce
    vinného octa
  • 100 ml
    suchého bílého vína
  • 2 lžíce
    čerstvého estragonu
  • 1
    malý bobkový list
  • 1 lžička
    citronové šťávy
  • 4
    žloutky
  • 125 g
    změklého másla
  • několik kuliček bílého pepře
  • sůl

Postup

  1. Posekanou šalotku, nasekaný estragon, rozdrcený pepř, ocet, bílé víno, 2 polévkové lžíce vody, bobkový list a citronovou šťávu vaříme, až se zredukují jen na 4 polévkové lžíce. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Přidáme žloutky a vše promícháme ve vodní lázni pomocí šlehacího nástavce. Postupně přidáváme měkké máslo, až bude mít emulze konzistenci smetany.

  3. Vynikající s roastbeefem nebo hovězím filé.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Bernská omáčka (Béarnaise)”

*

Souhlasím